központi telefon +36 20 341 60 69
Bejelentkezés 12-15 óráig: +36 20 584-2942
(ultrahang, biorez, lágy lézer, érszűkületkezelés, mofetta, lézersebészet)

szakembereink


jóga oktató

2008-ban találkoztam itt az Egészségházban először a kismamajógával, majd a pilatessel. Annyira lenyűgöztek ezek az órák és az oktató személyisége, hogy azt éreztem ezzel komolyabban kell foglalkoznom!. 2010. júniusában Pilates Oktatói Oklevelet szereztem és rövidesen el is indítottam első tanfolyamomat Kisapostagon.
A pilates gyakorlása mellett elkezdtem a jógával is komolyabban megismerkedni, tanulni és gyakorolni. Ősszel már a Gerincjóga foglalkozásaimat is látogathatták nemcsak a helybéliek, de a Dunaújvárosból is érkező gyakorlók. 2013. januárjától már az Egészségházban is tartok Gerincjóga és Dinamikus jóga órákat.

Miért a jóga?
Azért, mert egyik „mozgásforma” sem annyira komplex, mint a jóga öngyógyítási módszere, amely egyszerre növel tüdőkapacitást, fejleszt erőnlétet, állóképességet és tartja fenn az ízületek, izmok rugalmasságát és mozgékonyságát anélkül, hogy az idegrendszert, a keringést esetleg a szívet leterhelné vagy túlzottan igénybe venné. Ezért szinte az egyetlen olyan mozgásforma, amelyet bárki, bármikor gyakorolhat – számára megfelelő formában – nemre, korra való tekintet nélkül.

A jóga szó összeolvadást, egyesülést jelent. A jóga segítségével megtaláljuk az egyensúlyt életünk minden területén.
A jóga jóval több, mint testkultúra és kicsavart testhelyzetek felvétele, aminek a nyugati világban leggyakrabban tekintik. Ennek ellenére leginkább a testi egészség megőrzése célból gyakorolják, ami egy fantasztikus dolog és nagy erőfeszítést igényel a hétköznapi ember számára, hogy rendszeresen időt szakítson legalább ennek a gyakorlására.
Szellemileg kikapcsol, ugyanakkor a kellemes fizikai elfáradás mellett fel is tölt egy-egy gyakorlás.

Mozgásszegény életet élünk és ennek hosszú távon rengeteg káros következménye van. Mindenkinek kell találnia hetente legalább kétszer egy órát, amikor sportol, önmagával foglalkozik, kicsit „formába hozza” a testét-lelkét. Ez a „befektetés” hosszú távon mindenképpen megtérül.
A gerinc egészségének helyreállításához, a hátfájdalmak enyhítéséhez már egyre több orvos is a jógát javasolja. Nyújtja, erősíti az izmokat, tökéletesen alkalmas a gerinc edzésére, tornájára, a rossz tartásból, ülőmunkából adódó hát- és derékproblémák megszüntetésére.

Manapság olyan sokféle jógastílus és jógaoktató létezik, hogy ezek között nem könnyű rátalálni az igazira. Ha valaki igazán keresi, bizonyára meg fogja találni a szívéhez legközelebb álló jóga irányzatot, helyet és személyt.

Jelenleg két típusú jóga órán találkozhatsz velem Dunaújvárosban az Egészségházban:
Gerincjóga:
Hétfő és Szerda: 16:00-17:00

Vinyasa Flow (Dinamikus) Jóga:
Szerda: 17:10-18:10

Az órákon való részvétel semmilyen előkészületet nem igényel, csak váltóruhára van szükség, és egy óra kellemes átmozgatásban és szellemi felfrissülésben lesz részed.

Tanulmányaim:
pilates oktató – Egészségért Jógastúdió, Dunaújváros
gerincjóga oktató – Mandala Jógastúdió, Budapest
eszközös hatha jóga oktató – Dharma Jógastúdió, Dunaújváros
sportoktató testépítés, fitness szakirány - Mandala Jógastúdió, Budapest
dinamikus jóga oktató - Almásy Csilla Gerinckoncepció
vinyasa flow jóga oktatói továbbképzés – Asram Jóga és Mediációs Központ

© 2014 Egészségért Bt. / Dunaújváros, Liget köz 7. / telefon:+36 (25) 898-077 / E- mail: info@egeszsegert.hu