központi telefon +36 20 341 60 69
Bejelentkezés 12-15 óráig: +36 20 584-2942
(ultrahang, biorez, lágy lézer, érszűkületkezelés, mofetta, lézersebészet)

ULTRAHANG VIZSGÁLATOK

Társaságunk egyik fontos célja az egészség védelme, a betegségek megelőzése. Ezt céloztuk meg az állami egészségügyben elérhetetlen, illetve hosszú várólistás vizsgálatok gyors lebonyolításával, így az ultrahang vizsgálatoknál jellemző két és fél - három hónapos várakozást lerövidítettük pár órára, napra. Rendeléseinken nőgyógyászati-, hasi szervek-, emlő-, erek-, lágyrész-, pajzsmirigy ultrahangvizsgálatokat végzünk.
A vizsgálatokat, csúcstechnológiát képviselő, 2 és 4 dimenziós készülékünkkel végezzük.
Ultrahang vizsgálat bármely korban végezhető. 50 éves kor fölött mindkét nemnél javasolt rendszeres has-kismedence és a nyaki erek ultrahang vizsgálata.

Milyen időközönként ajánlott?

A vizsgálat panaszmentes felnőttek esetében 1-2 évenként ajánlott (általános állapottól és rizikófaktoroktól függően), illetve panasz esetén, vagy ha az orvos kontrollvizsgálatot kért.
Abban az esetben is érdemes az Egészségház ultrahang vizsgálatára jelentkeznie, ha valamely szakrendelés UH vizsgálatra küldte Önt, de nem szeretne hosszú heteket várni. A bizonytalanság nem jó terápia, szerencsésebb, ha mielőbb kiderül, hogy nincs miért aggódnia. Ha pedig elváltozást mutat a vizsgálat, úgy jobb mihamarabb elkezdeni a gyógykezelést.

Van-e a vizsgálatnak kockázata, illetve mellékhatása?

Az ultrahangnak biológiailag káros hatása nincs, a kezelés alatt használt gélnek sincsenek mellékhatásai.

Hasi vizsgálat: 7.000 Ft

Pajzsmirigy vizsgálat: 6.000 Ft

Emlő vizsgálat: 6.000 Ft

Lágyrész vizsgálat: 6.000 Ft

Here vizsgálat: 6.000 Ft


Nyaki erek színes doppler vizsgálata: 7.000 Ft

Perifériás erek színes doppler vizsgálata: 7.000 Ft

Kisbabáknak koponya+ hasiultrahang vizsgálat: 6.000 Ft


A vizsgálatokra bejelentkezni munkanapokon 12 és 15 óra között a 06-20/584-2942 -es telefonszámon lehet.
A bejelentkezést követően rövid időn belül szakorvosaink elvégzik a kért ultrahang vizsgálatot, melyről írásos dokumentációt készítenek.

Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat

Rendeléseinken pajzsmirigy ultrahang vizsgálatra is lehetőség van, amelyet a csúcstechnológiát képviselő 2 készülékünkkel végzünk.
A vizsgálat során a pajzsmirigy állományát és a nyak képleteit, nyirokcsomókat vizsgáljuk . Rendszerint a pajzsmirigy göbös elváltozásait és cisztákat (folyadékkal telt tömlő) keresünk vele. Daganatos betegségek nyaki nyirokcsomóáttétei is kimutathatók a segítségével.

Koponya ultrahang vizsgálat (csecsemő)

Rendeléseinken koponya ultrahang vizsgálatokat is végzünk, amely a csecsemők agyának vizsgálatára alkalmas addig, amíg a nagykutacs még nyitva van. Megítélhetők vele az agykamrák, az agyállomány néhány fejlődési rendellenessége, agyvérzés, terhesség alatti fertőzés okozta agyállományi meszesedés.

Has- kismedencei ultrahang vizsgálat

A hasi ultrahangvizsgálat során a páciens a hátán fekszik az ágyon. Hasát szabaddá teszi a ruháktól. Bőrét az ultrahanghullámok terjedését elősegítő zselével kenik be. A vizsgálófejet ráhelyezik a bőrére, az orvos a vizsgálófejet mozgatva próbál képet alkotni a különböző szervekről. A hasi vizsgálat, főleg ha az eperendszert és a hasnyálmirigyet vizsgálják, akkor sikeres, ha a páciensnek üres a gyomra, hasa nem puffadt. Ezért a vizsgálat előtt 4-5 órával tanácsos utoljára enni és akkor sem puffasztó, zsíros ételeket. A rendszeresen szedett gyógyszereket egy korty vízzel be szabad (és kell!) venni, ez nem befolyásolja a vizsgálatot. A húgyhólyag és a környezetében lévő szervek vizsgálata akkor eredményes, ha a hólyag vizelettel jól telt. Ezért vizsgálat előtt néhány órával bő folyadékfogyasztás (szénsavmentes ital) javasolt és a vizsgálat előtt egy, másfél órával már nem szabad pisilni.

Here ultrahang vizsgálat

A fiatal korosztály (30 év alattiak) betegsége, a rosszindulatú here daganat, bár idősebb korban is – de ritkábban – előfordulhat.
Páros szervünknek a herének a születés időpontjában a herezacskókban kell lenniük. A herék magzati korban a hasüregben fejlődnek, és a lágyékcsatornán át vándorolnak le a herezacskóba. Normális – érett korban való-működésükhöz alacsonyabb hőmérséklet szükséges, amelyet a testen kívüli elhelyezkedés biztosít. Olykor az egyik, igen ritkán minkét here „elakad” a levándorlás közben és úgynevezett rejtett heréjüség állapota alakul ki. Ilyen esetekben az ultrahang szűrővizsgálat képes felderíteni a le nem vándorolt here helyét (vagy a lágyékcsatornában, vagy a hasüregben). Ha az ivarérett korig a herék nem kerülnek normális helyükre, az elakadt here műtéti eltávolítása szükséges-nagyobb valószínűséggel képződő rosszindulatú daganat kialakulásának megelőzésére. A rejtett here felismerésében és felkeresésben nagy segítség az ultrahang szűrővizsgálat. Bármely bizonytalan kis tömött területet észlelünk a herékben, azok ultrahang vizsgálata alapvető és elsőként elvégzendő vizsgálat.
Szűrés jelleggel a fiataloknak időszakosan javasolható szűrővizsgálat – két-háromévenként.

© 2014 Egészségért Bt. / Dunaújváros, Liget köz 7. / telefon:+36 (25) 898-077 / E- mail: info@egeszsegert.hu