Tippek délutánra

Sokszor nehézséget okoz, hogy ki menjen a gyerkőcökért a suliba, hiszen apa dolgozik, anya pedig otthon van a csecsemőkorú testvérrel. Vagy mindkét szülő dolgozik, számos körülmény nehezíti meg a délutánokat, nem beszélve a különórákra való odajutásról… Néhány tippel szeretnénk segíteni, könnyebbé tenni a szervezést:

  1. Ha a környéken több osztálytárs is lakik, a szülők feloszthatják, hogy melyik nap kinek az anyukája, apukája megy a gyerekekért, így egy-egy szülő lehet, hogy csak a hét egy-két napján lesz soros.
  2. Érdemes bevonni a nagyszülőket is a kísérgetésbe, a gyerekek így biztosan hazajutnak, a nagyik pedig biztosan örülnek a felkérésnek. Nagyobb testvért is meg lehet kérni, így ő kiélheti az „anyáskodás”, „apáskodás” iránti vágyát, a kisebb testvér pedig figyel, tanul útközben.
  3. Sokszor az iskolában is remek délutáni elfoglaltságok vannak. Válasszunk ezek közül, így nem kell másik intézménybe átkísérni a gyereket.
  4. A napközis foglalkozások keretében is számtalan lehetőség közül választhatunk, így a saját környezetében vesz részt gyermekünk külön foglalkozáson, és a helyszín itt is változatlan.
  5. Válasszunk lakóhelyünkhöz közeli edzőtermet, nyelviskolát, uszodát gyermekünk számára, így onnan akár egyedül is haza tud menni – természetesen a gyermek korától és személyiségétől is függ, mikor lesz önálló az egyedül járásra.
Leave a reply