Fogyókúra vagy egészséges életmód?

Előre bocsájtom: nem vagyok táplálkozási szakember. Nem is merném beleártani magam a határtalan, sokszínű témába. Véleményem természetesen van, ismerve sok világ- (vagy súly?)megváltó módszert, étrend kiegészítők sorát.

Ne diétázzunk, ne fogyókúrázzunk!

Mindkettőben benne van az időlegesség, ami azt a reményt táplálja, hogy csak rövid ideig kell szenvedni. Azután jöhet a kánaán. Nem jön és nincs is szükség rá.

Jelöljünk ki magunknak egy életmódot, étrendet, amit élhetőnek vélünk és nagy elhatározással és akarattal tartsuk is be (meghosszabbodott) életünk végéig.

Minden tanács hasznos lehet, meghallgatásra érdemes, de csak azt kövessük, (azt van remény betartani) amelyiket ésszerűnek, használhatónak érzzük.

Ne higgye el senki, hogy van olyan szer, amitől akkor is fogyunk, ha a szükségesnél többet eszünk, hogy mozgás (fizikai aktivitás) nélkül tartósan csökkenhet a súlyunk.

Természetesen nem ritkán szervi okai IS vannak a túlsúlynak, amik gyakran a hibás életmódból erednek. Ilyenkor igyekezni kell rendezni ezeket az okokat, de ehhez is elengedhetetlen az életmódváltás.

Ha nem akarjuk eléggé a változást, nem fog sikerülni!

Fontosak a súlycsökkenést segítő szerek, módszerek. De csak segítésre. Aktív és tudatos részvételünk nélkül a segítség nem működik.

Én drukkolok.

Hajrá!

Dr. Kemény János

Leave a reply