• Dunaújváros, Liget köz 7.
 • info@egeszsegert.hu
 • Bejelentkezés munkanapokon 12-15 óráig: +36 20 584 2942
 • A nőknél nagyobb az agyvérzés kockázata

  A nőknél minden korosztályban nagyobb az agyi katasztrófák kockázata, mint a férfiaknál, és gondosabban kellene vigyázniuk vérnyomásukra az Amerikai Kardiológus Társaság legújabb ajánlásai szerint.

  A nőknél magasabb az agyi érkatasztrófa olyan rizikófaktorainak előfordulása is, mint a migrén, a depresszió, cukorbetegség és a szívritmuszavar – mutatott rá a társaság.

  A nők esetében az agyi katasztrófák jelentik a harmadik leggyakoribb halálokot a szívbetegségek és a rák után, míg a férfiaknál az ötödik helyen állnak.

  A nőknél a terhesség és a hormontartalmú tabletták, például a fogamzásgátló szerek külön kockázatot jelentenek. Az ajánlások hangsúlyozzák a rendszeres vérnyomásmérés fontosságát, főként fiatal nőknél, elsősorban fogamzásgátlók szedése és terhesség előtt. Az agyi katasztrófák tünetei a nőknél ugyanazok, mint a férfiaknál: a kar váratlan zsibbadása vagy gyengesége, szóformálási zavarok és beszédértési nehézségek.

  Agyvérzés akkor történik, amikor meghasad az ér, a jelenség az agyi szövetek pusztulását okozza. (Agyvérzésnek szokták mondani az agyi trombózist is, amikor vérrög zárja el valamelyik eret, a tünetei ugyanazok).

MyMail WordPress Plugin free