• 29 NOV 16
  • 0
  Allergia kezelése homeopátiával

  Allergia kezelése homeopátiával

  Az allergiás megbetegedések, mint a szénanátha és az asztma szokásos kezelési módjai az antihisztaminok és szteroidok alkalmazása. Nem szabad azonban elfeledkeznünk a homeopátiás szerekről sem, melyek – ha megfelelően választjuk ki – igen gyakran hatásosak lehetnek, mellékhatás mentesek és a megszokott gyógyszerekkel együtt is alkalmazhatóak.

  A szénanáthát, azaz allergiás rhinitist, a levegőben terjedő pollenek váltják ki. A szénanátha az egyik leggyakrabban előforduló allergiás reakció, melyet virágpor-érzékenységnek is szoktak nevezni. A virágporok szezonja területenként és országonként nagy eltérést mutat. Hazánkban a fákat tekintve a nyárfák, a hársfélék, az éger és a mogyoró okozza a legtöbb panaszt egészen kora tavasztól. Nyáron a pázsitfüvek, a réti perje és a réti csenkesz a felelősek a szénanátha tüneteiért, augusztustól egészen az első fagyig pedig a vadkender és a parlagfű (nem ugyanaz!) pollenjeire lép fel a leggyakrabban az allergia.

  Az allergiás reakciók súlyossága változó. A legtöbb esetben csak kisebb kellemetlenséggel jár, de a másik véglet az életet is veszélyeztetheti, amikor az allergén hirtelen légzési nehézséget vált ki.

  A szénanáthát (allergiás rhinitis) heves tüsszögéses rohamok, vizes orrfolyás, orrdugulás, szem- és orrviszketés jellemzi, gyakran jár együtt a szem kötőhártya-gyulladásával is. Súlyosabb formáiban, szövődményként gége- és hörgőgyulladás, illetve asztma alakulhat ki a meglévő rossz közérzet mellett, és kísérheti ingerlékenység, fejfájás, alvászavar, csökkent libidó és potencia, ezek összeadódása pedig akár depressziós állapot kialakulásához is vezethet.

  Samuel Hahnemann, a homeopátia felfedezője, korának zseniális orvosa sokat foglalkozott a krónikus betegségekkel, ezek gyógyítási lehetőségeivel. Rájött, hogy a bőrön jelentkező atópiás (allergiás) elváltozások belső kórfolyamatoknak külső, látható jelei, melyeket hagyományosan “kezelve”, pusztán a tünetekre koncentrálva nem lehet meggyógyítani. A bőrtünetek elnyomásával (látszólagos gyógyításával), amikor nem az okot szüntetik meg, a betegség könnyen krónikus (elhúzódó) allergiába, súlyosabb esetben asztmába fordulhat át. Éppen ezért a homeopata orvos a betegség okát kutatja és gyógyítja (alkati kezelés révén), nem pusztán a tünetekre koncentrál, noha a tünetekre is javall gyógyszereket.

  A homeopátiás gyógyszerek csak természetes alapanyagokból készülnek, törzskönyvezettek, nem allergizálnak és mellékhatásmentesek, mivel speciális hígítási és potenciálási (információt felerősítő) folyamatokon mennek keresztül.

  Hasznos tudni, hogy a szteroid fantasztikus találmány, de sok és lényeges mellékhatással bír. Ezért minden olyan módszer, mely szteroid nélkül javít a tüneteken-betegségeken, nagyon hasznos.

  Az alternatív orvoslás és a természetgyógyászat szerint az allergiák (is) lelki terheltség következményei. Ezért első lépésként nem haszontalan a lelkünk tisztítása, tehermentesítése.

  Az allergiák gyakran (egyes tudósok szerint mindig) ételallergia talaján alakulnak ki A biorezonanciás kezelések alapja ezért az étel-allergének közömbösítése-gyakori sikerrel.

  Ez-szemben a „tudományos„ (gyógyszeres) kezeléssel- úgynevezett oki (az okra koncentráló, támadó) kezelés, mellékhatás mentesen. Mind ez a módszer, mind a homeopátia a fizikán (információ átvitelen) alapszik.

  Régebben fennálló, több éve tartó folyamatnál a panaszok fokozatosan javulnak, nem egy csapásra, de hosszabb idő alatt akár ki is olthatók. Fontos még egyszer hangsúlyozni, hogy mindez mellékhatás mentesen, természetes anyagokkal történik.

  Jelentkezzen be hozzánk allergiás kezelésre, és a kezelés megkezdése előtt személyre szabott terápiás javaslattal segítjük gyógyulását. A homeopátiás gyógykezelés kiválóan kombinálható biorezonanciás kezeléssel. A két módszer akár önállóan, akár együtt alkalmazva is –saját tapasztalataim igazolják – hatékonyan csökkentheti az allergiás tüneteket.

  Dr. Kemény János

MyMail WordPress Plugin free