• 12 DEC 16
  • 0
  Fogyókúra akupunktúrával

  Fogyókúra akupunktúrával

  Vajon mi az akupunktúrás kezelések titka? Alapvetően két fontos irányban hatnak: csökkentik az éhségérzetet, valamint felgyorsítják az anyagcserét. – Ez persze nem jelenti azt, hogy a páciensnek ölbe tett kézzel kell várnia az eredményt – mondja dr. Karácsonyi Gyöngyvér. – Tanácsos mérsékelt diétát tartani, és fontos lenne az is, hogy a fogyókúrázó mozogjon! Kínában úgy tartják, mozgás nélkül nincs élet. A jin és a jang egyensúlya szerint mozgásra éppúgy szükség van, mint nyugalomra és pihenésre.

  Ha egyes betegek nem azt hallják tőlünk, hogy két hónap alatt lefogyasztjuk őket, már el is megy a kedvük az egésztől. Ilyenkor meg szoktam kérdezni: mennyi idő alatt repült fel rájuk az a harminc kiló felesleg? Többnyire húsz év alatt. Nem szabad tehát azt várni, hogy hipp-hopp lefogy majd. Ehhez is idő és türelem kell. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a páciensek kövessék az útmutatásainkat. Sajnos többször tapasztalom, hogy egy esetleges sikertelen kezelés után a közvélemény hajlamos magát a módszert elítélni, és senkinek sem jut eszébe utánajárni, vajon a páciens betartotta-e az orvosi javaslatokat.

  Az eredmény egyébként látványos, már egy-két hét után jelentkezik: van, akinél centiben, másnál kilóban. Mint szakértőnk hangsúlyozza, az akupunktúrás kezelésnek nincsen mellékhatása – szemben egy-két, napjainkban divatos fogyókúrás (csoda)szerrel, amelyet orvosi kontroll nélkül, saját ötletre kezdenek szedni a fogyni vágyók.

  Együtt

  Mint ahogyan a kínai orvoslás, úgy az akupunktúra sem kizárólag a szóban forgó problémát orvosolja, hanem az egész emberrel foglalkozik. Különösen fontos ez akkor, ha a páciensnek komoly háttérbetegsége is van. Nem ritka, hogy a beteg azzal nyit be az akupunktúrás rendelőbe, hogy a cukorbetegségét kezelő orvosa szerint először is le kellene fogynia. – Ilyen esetben a beteg birtokában lévő összes zárójelentést áttanulmányozom, és ezek alapján döntöm el, hogy tudok-e segíteni – mondja az akupunktúrás orvos. – Olyan is előfordult már, hogy nem vállaltam el azonnal valakinek a kezelését, hanem inkább további szakorvosi vizsgálatokra küldtem. Nagyon fontos a kollégákkal való együttműködés. Egy másik szakorvos által beállított gyógyszeres kezelésbe természetesen soha nem szólok bele! Inkább arra kérem a beteget, mondja el a kezelőorvosának, hogy hozzám is jár, és figyeljük együtt az eredményeket: ha az akupunktúra hatására javulás következik be, akkor a kezelőorvos biztosan módosít majd a gyógyszerbeállításon. Ma Magyarországon szakorvosi képesítéshez kötött az akupunktúrás gyógyítás, ami azért is jó, mert így gördülékenyebb lehet ez az együttműködés: egy nyelvet beszélünk.

  Forrás: egeszsegtukor.hu

MyMail WordPress Plugin free