rendelés

bejelentkezés alapján

előjegyzés

munkanapokon 12-15 óra között: +36 (20) 584-2942

tájékoztatás a kezelésről

+36 (20) 9422-695

kezelés díja

1 alkalom: 1.300 Ft
10 alkalom: 11.000 Ft
20 alkalom: 20.000 Ft

Mi a mofetta?

A geológusok mofettának nevezik a szén-dioxidot tartalmazó, alacsony hőfokú vulkáni kigőzölgést. Ezt a természeti kincset a gyógyászatban már régóta alkalmazzák különböző panaszok, betegségek kezelésére, gyógyítására.
Jelenlegi ismereteink szerint a széndioxid szárazfürdő alkalmazása kétezer éves múltra tekint vissza. A római kori orvoslásban, később a népi gyógyászatban is alkalmazták a természetes széndioxid „fürdőket”, ma pedig az orvosok által is elismert és javasolt gyógymód. A természetes mofetták (Magyarországon Mátraderecskén, Parádon, Erdélyben több helyen is) a széndioxid mellett Radont is tartalmaznak, ami fájdalomcsillapító hatású-de radioaktivitása miatt tartósan nem alkalmazható.
Kezdetben természetes, később mesterségesen kialakított gödrökben történtek a kezelések, ma pedig már mofetta kabinban is, amit tiszta széndioxidot tartalmazó palackokból töltenek fel. Hatása: az igen magas CO2 koncentráció erős értágító hatással rendelkezik. Ezért a mofetta az érbetegségek egyik leghatásosabb kezelési módja.

Milyen kórképekben javasolt a mofetta kezelés?

Kiválóan alkalmas a végtagok verőér (artéria)-, visszér (véna)- és nyirokér betegségeinek (többek között érszűkület okozta lábszárfekélyek), cukorbetegségekhez társuló érszövődmények kezelésére, helyreállító érműtét, katéteres értágítás, stent beültetés után, de műtétre nem alkalmas esetekben is kedvező hatású. Javítja a trombózis utáni leromlott keringést. A mozgásszervi kórképek közül a keringészavarral járó idült mozgásszervi betegségek mellett jók az eredmények a trauma utáni szövődmények kezelésében. A mofetta terápia a betegek jelentős részénél megállítja az állapotromlást, segítségével sok esetben elkerülhető a legvégső beavatkozás (végtag amputáció) is.

Természetesen ehhez komplex kezelés szükséges (ultrahangos értágítás, mofetta, gyógyszeres kezelés, lábszárfekélynél és egyéb nem gyógyuló sebeknél lágy lézer) de döntő segítség az önpusztító, de legalábbis önromboló életmód megváltoztatása is.
Az ultrahangos értágítás javító hatását már sokan megtapasztalták. Próbálják ki ezzel összekapcsolva – vagy akár önállóan – a mofettát is!

MyMail WordPress Plugin free