Dietetika

A dietetika a görög „diaita” életmód, életvitel szóból származik. Az életmódot szabályozó mesterségnek, művészetnek nevezték.
A mai felfogásban a dietetika a táplálkozás és az élelmezés tudományát, a betegek étrendjét jelenti az egészség megőrzése vagy helyreállítása érdekében.

Manapság a táplálkozással kapcsolatban rengeteg információ érhető el a laikus ember számára az interneten és az újságokban, nem ritkán egymásnak szögesen ellentmondó állításokkal. Szakember segítsége nélkül rendkívül nehéz – ha egyáltalán lehetséges – mindezekből szakmailag is helytálló megállapításokat kikövetkeztetni és egyéni igényeknek megfelelően alkalmazni.

A dietetikus olyan szakember, aki az egészséges és a betegséggel küzdő emberek számára nyújt segítséget a megfelelő mennyiségű, minőségű és rendszerű táplálkozás kialakításában.

Feladataink közé tartozik egyrészt a prevenció, azaz a betegségek megelőzése, melynek során a minket  felkereső kliensek átfogó, gyakorlatias útmutatásokat kapnak a táplálkozás és a szervezet működésének összefüggéseiről. Másrészt segítünk a már kialakult és diagnosztizált, táplálkozással kapcsolatos kórképek tüneteinek enyhítésében és a gyógyításában.

Szakembereink

Feltöltés alatt

Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt Feltöltés alatt