rendelés

H-Sz-P: 8.00-12.00,
K-Cs: 14.00-18.00

előjegyzés

+36 (25) 400-537

Az arteriográfia egy olyan vizsgálat, mellyel az érfalak (artéria, verőér) merevségét, rugalmasságát tudjuk mérni. Alkalmazásával még a tünetek jelentkezése előtt felismerhető az érfal meszesedése, valamint az is, hogy milyen mértékű az elváltozás. Az arteriográf készülék teljesen panaszmentes esetben is kimutatja az érelmeszesedést. Szív és érrendszeri betegségben szenvedő, magas vérnyomással kezelt betegek körében a vizsgálat kiválóan alkalmas a terápia hatásosságának ellenőrzésére.

Főbb hatásterületei
Működési elve az a törvényszerűség, hogy a szív összehúzódásakor az aortában keletkező pulzushullám visszaverődik az aorta kétfelé válásának magasságából. Az arteriográf kiszámítja ennek a visszaverődő a pulzushullámnak a  terjedési sebességét az aortában. Ha ez megfelelő sebességű, akkor az érfal megfelelő állapotú. Ha a sebesség gyors, akkor ez az érfal rugalmatlanságát, merevségét tükrözi.

Hogyan történik a vizsgálat?
Maga a vizsgálat körülbelül 5 percet vesz igénybe és teljesen fájdalommentes.
A mérés után egy rövid elbeszélgetés történik a kapott eredmény kiértékelése mellett, illetve további javaslatok az esetleges kezelési lehetőségekről.A készülék leginkább a vérnyomásmérőre hasonlít. Az artériák állapotát méri fel két jellemző segítségével:

  • mennyire van az érrendszer belső hártyája megfeszülve?
  • milyen gyorsan terjed a főütőéren a pulzushullám?

A pontosság érdekében több mérést végzünk, amelyeket egy számítógépes program értékel.

a vizsgálat díja

7.500 FT.

MyMail WordPress Plugin free