Dr. Simon Csikós Krisztina

Rendelések

Nőgyógyászat, terhesgondozás

Rendelési idők

péntek: 15.00 – 19.00

Orvosi diplomámat 2008-ban szereztem meg. Ezt követően gyakorlati éveimet a dunaújvárosi Szent-Pantaleon Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán, illetve a SOTE II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján töltöttem. Szakképzési éveimet két alkalommal szakítottam meg, várandósságaim és gyermekeim születése miatt. Szakmai munkámat a szakvizsga megszerzése után továbbra is odaadóan végzem a dunaújvárosi kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán.

Szülész-nőgyógyász szakorvosként előtérbe helyezem, hogy pácienseim a maximális odafigyelést kapják mind szakmai, mind emberi téren, olyat, amit én magam is elvárok az engem vizsgáló orvostól.
Úgy érzem, ezt a pácienseim is érzik.

2014. novemberében második helyezést érdemeltem ki a „A hónap orvosa” címen megrendezésre kerülő szavazáson, illetve több alkalommal is előadóként meghívást kaptam a Születés Hete Fesztivál országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvény sorozatán.

Munkám során fontosnak tartom, hogy kialakuljon a kölcsönös bizalom. A betegek kérdéseire igyekszem a laikusok számára is érthető választ adni. és elsődleges szempontnak tartom, hogy ne távozzanak kellemetlen élménnyel a rendelésről, vagy akár a szülőszobáról.

Magánrendelésen várandósgondozást is vállalok, de emellett számos problémával fordulhatnak hozzám. Ezek a következők lehetnek: általános szűrővizsgálatok (rákszűrés, kolposzkópia, kenetvétel), rendszertelen menstruáció vagy más, menzeszhez kapcsolódó panaszok, gyakori alhasi fájdalom, természetellenes színű, állagú és kellemetlen szagú hüvelyváladék tapasztalásakor; csípő, égő, fájdalmas vizelés esetén; gyermekvállalás előtt, közben és után; fogamzásgátlási módszer megbeszélése-kiválasztása, IUD felhelyezés- eltávolítás kapcsán is.
Igen fontosnak tartom, hogy a páciensek tudják, hogyan készüljenek fel egy rutin nőgyógyászati szűrésre- vizsgálatra:

  • Rákszűrés és hüvelyi vizsgálat csak nemi életet élő páciensnél végezhető. Virgo (érintetlen) pácienseimet csak hasi ultrahanggal, körültekintően és óvatosan vizsgálom.
  • Fontos dátum: utolsó menzesz első napja (ezt mindig megkérdezzük).
  • Érdemes könnyen levehető alsó ruházatot választani (szoknya, kényelmes, nem szűk nadrág) vagy hosszabb felsőruhát, mely a szemérem érzetet javítja.
  • Vérzés/menzesz alatt a méhnyakrák szűrést nem tudjuk elvégezni (az ultrahang vizsgálatot nem befolyásolja a vérzés, csak a rákszűrést).
  • Amennyiben a páciens dokumentumokkal (lelet, zárójelentés) rendelkezik, célszerű azokat időrendi sorrendbe téve a kezembe adni.
  • A megbeszélést a nőgyógyászati vizsgálat követi. A vizsgálatra egy speciális vizsgáló asztalon kerül sor. Áttekintésre kerül a szeméremtest és környéke, a hüvely, a méhszáj. Adott esetben az áttekintés kapcsán történik meg a méhnyakrák-szűrés. Ezt követően áttapintásra kerül a kismedence, a méh és a petefészkek.

Kifejezetten bízom benne, hogy a jövőben is Önökkel együttműködve tudunk dolgozni, és jó partneri viszonyt tudunk kialakítani, mely elengedhetetlen része a sikeres gyógyításnak, gyógyulásnak.

Szeretettel várom Önöket!

Naptár