Kezdődik az allergia szezon! Készüljünk rá homeopátiával!

Azoknak, akik egész évben allergiások (poratka, penészgomba vagy a háziállatok szőre miatt), minden évszak allergia szezon. A szezonális allergének esetében (pollenek) viszont a fák rügyezésével egyidőben kezdődhetnek a tünetek. Az enyhébb őszi-téli szezont követően akár már februártól jelentkezhetnek a pollen allergia tünetei az arra érzékenyeknél, mivel a növények pollenszórása korábban kezdődik a megszokottnál.

Miért vagyunk allergiások a pollenekre?

Az allergiás panaszok hátterében az immunrendszer túlzott reakciója áll. Az immunrendszer allergénként ismeri fel a levegőben lévő pollenek egy részét és ellenanyagot kezd termelni, melynek hatására nyálkahártya duzzanat és gyulladás alakul ki. Ennek tünetei: orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés és kipirosodott szemek.

A szénanáthát (allergiás rhinitis) heves tüsszögéses rohamok, vizes orrfolyás, orrdugulás, szem- és orrviszketés jellemzi, amely gyakran jár együtt kötőhártya-gyulladással is. Súlyosabb formáiban, szövődményként gége- és hörgőgyulladás, illetve asztma alakulhat ki a meglévő rossz közérzet mellett, és kísérheti ingerlékenység, fejfájás, alvászavar, csökkent libidó és potencia, ezek összeadódása pedig akár depressziós állapot kialakulásához is vezethet.

Mit tehetünk a tünetek megelőzésére, enyhítésére?

Az allergiás megbetegedések, mint a szénanátha és az asztma, hagyományos kezelési módjai az antihisztaminok és szteroidok alkalmazása, melyek szedése esetenként mellékhatással járnak. A kémiai szerek mellett meg kell említenünk a homeopátiás szereket, melyek a megfelelő összetételben és mennyiségben adagolva ugyancsak hatásosak lehetnek (Sőt! Néha ezek hatnak csak!) és a megszokott gyógyszerekkel együtt is alkalmazhatóak, mellékhatás mentesen.

Mikortól érdemes szedni az allergia gyógyszereket, homeopátiás szereket?

Az allergia kezelését érdemes legalább néhány héttel az allergiaszezon, a tünetek (viszketés, tüsszögés, orrfolyás) kezdete előtt elkezdeni, ne várjunk addig, amíg ezek elviselhetetlenné válnak. Fontos, hogy ne is hagyjuk abba túl korán a gyógyszerek szedését, az allergiaszezon végét követően várjuk még néhány hetet a kezelés elhagyásával.

Csakúgy, mint a gyógyszerek esetében, homeopátiás szereknél is mód van a szezon előtti tünetmegelőző kezelésre (e mellett pedig alkati kezelésre is). Az alkati és tüneti kezelés homeopata orvos feladata.

Hogyan kezelhetjük az allergiát homeopátiával?

A beteg személyre szabott alkati kezelését, már a tünetmentes időszakban érdemes elkezdeni. Ez áthangolja a szervezetet, csökkenti és megszünteti az allergiára való hajlamot.

Szezon alatt az egyéni tünetekre szedhetünk tüneti szereket, melyek csillapítják a bő, vizes orrfolyást, orrdugulást, szemviszketést, könnyezést, szájpad viszketést, vagy egyéb tüneteket.

A sikeres kezelés érdekében fontos, hogy ismerjük az allergént, azokat a polleneket, melyre az adott páciens szervezete túlzott reakcióval válaszol. Az ezekből készült homeopátiás gyógyszerekkel felkészíthetjük a szervezetet az allergiás időszakra, és ennek köszönhetően gyakorlatilag megszűnhet a szervezet kóros érzékenysége az adott allergénre nézve, mellékhatás mentesen. Nincs semmilyen kockázata, bárki szedheti, gyerekek, idősek, és krónikus betegségben szenvedők is.

A homeopátiás gyógyszerek csak természetes alapanyagokból készülnek, törzskönyvezettek, nem allergizálnak és mellékhatás mentesek, speciális hígítási és potenciálási folyamatokon mennek keresztül.

Tapasztalataink szerint a több éve tartó folyamatoknál a panaszok fokozatosan csökkenhetnek, egy idő után akár ki is olthatóak.

Egészségházunk homeopata orvosa szívesen áll rendelkezésre mindenkinek, aki e szelíd gyógymód iránt érdeklődik!

A cikk az Egészségház orvosainak közreműködésével készült.