Tévhitek a botox kezelésről

Magabiztosságunk abból ered, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben. A botoxszal végzett esztétikai beavatkozásokról rengetegen tudnak; van, aki megelőzésként használja, más a kialakult ráncokat szeretné eltüntetni, és van, aki divatból fordul ehhez a beavatkozáshoz. Bármi legyen is az ok, ma még mindig tabunak számít arról beszélni, ha valaki botoxoltat. Rengeteg elrettentő példát lehet látni egyik-másik hírességről, miként estek túlzásba használatával.

„Minden az arcodra van írva” – szokták mondani. Életünk során napi több ezer alkalommal használjuk mimikai izmainkat érzéseink kifejezésére és ez nyomot hagy az arcunkon! Minél többször ismétlődik egy mozdulat, idővel annál erősebben látszódik majd az általa keltett ránc.

A botox kezelés az egyik legismertebb és legnépszerűbb esztétikai beavatkozás. Tökéletes választás azok számára, akik nem szeretnének elnagyolt, visszafordíthatatlan beavatkozásokat, inkább apróbb korrigálásokkal akarnak megszabadulni kialakult ráncaiktól.

A botox nem veszélyes!

Mint minden orvosi eljárás, hordoz bizonyos kockázatot, azonban általánosságban biztonságos. Több millió kezelést végeztek már el világszerte ezzel az anyaggal. Fontos, hogy a kezelést képzett szakember végezze és a beavatkozás megkezdése előtt megfelelő tájékoztatást kapjon a kezelésről menetéről, lehetséges mellékhatásokról, és a szinte nem létező szövődményekről.

A botox kezelés után nem kell, hogy természetellenessé vagy merevvé váljon az arc!

Fontos, hogy a beavatkozást orvos végezze és csak annyi anyagot fecskendezzen be, mellyel megőrzi az arc természetességét. Szakemberünk mindig kis adaggal kezdi a beavatkozást, és ha kell, később (2-3 hét múlva) utána tölt. Ezzel elkerülhető az úgynevezett „Mephisto” vagy ”láva” arc.

A kezelés célja mindig az arc természetes harmóniájának megőrzése!

A botox kezelés nem fájdalmas!

A kezelés nagyon vékony tűvel történik, ezért csak enyhe kellemetlenséget okozhat, fájdalmat nem. Szükség vagy kérés esetén kezelés előtt fájdalomcsillapító krém alkalmazásával minimalizálhatjuk az amúgy sem jelentős kellemetlenséget.

A botox kezelés nem károsítja az izmokat!

A botox kezelés célzottan, az arc bizonyos izmainak idegvégződéseit bénítja, átmenetileg csökkentve azok összehúzódását. Az izomfunkció a hatás elmúltával teljes mértékben visszaáll (körülbelül 3 hónap, egyéni érzékenységtől függően).

Ha valaki egyszer elkezdi, nincs megállás?

Az arc kinézete nem lesz rosszabb, ha a kezelést abbahagyják és kiürül a botox. Az arc állapota visszatér a kiindulási állapotába. Az idő múlásával az öregedés jelei természetesen látszódni fognak, azonban ameddig a botox hatása tart, addig a ráncok sem mélyülnek tovább. Még az időszakos kezelések is feszesebbé teszik azokat a dinamikus izmokat, melyek a ráncképződésért felelősek, ezáltal lassítva az öregedési folyamatot.

A botox nem csak ráncok kezelésére alkalmas!

A botox legnépszerűbb és legismertebb felhasználási területe a ráncok kezelése, azonban számos egészségügyi probléma esetén is alkalmazható.

Esztétikai kezelés mellett Egészségházunk neurológusa terápiás kezelést is végez jó eredménnyel spasztikus (merev) lebénulás, valamint gyakran jelentkező migrén esetén.

Összességében elmondható, hogy a botox egy sokoldalú eszköz, az orvosesztétikában hatékony és fájdalommentes módja a ráncok elleni harcnak, melynek eredménye egy gyönyörű, kipihent arc. Az alkalmazásáról való döntés megalapozott tájékozottságot igényel, ezért annak érdekében, hogy bizalommal fordulhasson ehhez az eljáráshoz, a beavatkozással kapcsolatos tudnivalókról bővebben olvashat honlapunk Tájékoztatók menüpontjában.

Amennyiben ki szeretné próbálni, itt a remek alkalom!

MOST 50% kedvezménnyel veheti igénybe arcfiatalító kezelésünket.

A cikk az Egészségház orvosainak közreműködésével készült.