Arteriográfia

Egyre több a végtag amputáció!

 
Magyarországon egyre nő az alsó végtagjukat elvesztő betegek száma. A háttérben legtöbbször kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás, cukorbetegség, dohányzás és a vér magas koleszterin szintje áll. A korai érelváltozás még nem jár tünetekkel, de a folyamat alattomosan és gyorsan tovább romolhat, ha nincs idejében észlelve és kezelve.
Erre a korai, még tünetmentes állapot felfedésére találta ki Dr. Illyés Miklós professzor úr az Arteriográf eszközt, mellyel már a korai, panaszmentes időszakban fény derülhet az artériás (verőér) rendszer rugalmatlanságára, merevségére, elmeszesedésére.
 
A mérés fájdalommentes, körülbelül 5 percet vesz igénybe. Az eredmény kiértékelése után rövid elbeszélgetés történik, életmód tanácsadással, esetleges gyógyszer változtatási ajánlással, súlyosabb esetben további kivizsgálás ajánlásával.
 
A vizsgálatot elsősorban olyan, tünettel még nem rendelkező érdeklődőknek ajánlom, aki elmúlt 40 éves és/vagy dohányos, magas vérnyomással esetleg cukorbetegséggel küzd, illetve a családjában előfordult hirtelen elhalálozás, agyvérzés, szívinfarktus, érszűkület vagy érelmeszesedés, de hasznos információt szolgáltat az érrendszeri betegségek kezelésének hatásosságáról.
 
Amennyiben a mérés során érszűkület valószínűsíthető, lehetőség van az Egészségházban ennek alternatív kezelésére Ultrahanggal és Széndioxid terápiával (Mofetta) kezeléssel.